Verzending & levering

100% Tevredenheid

Klantenservice

Landingpage Nachhaltigkeit Singel-Image-Banner MobilLandingpage Nachhaltigkeit Singel-Image-Banner Mobil

Duurzaamheid bij DeinDesign

Onze inzet voor meer duurzaamheid
2 Nachhaltigkeit 3 Image Slider Vertikal Desktop
Wat duurzaamheid betekent voor DeinDesign.

We streven naar een geleidelijke ontwikkeling in de richting van meer duurzaamheid. Daarom pakken we het onderwerp duurzaamheid actief aan in verschillende gebieden van ons bedrijf. Een intern duurzaamheidsteam, bestaande uit medewerkers van verschillende afdelingen, voert verschillende acties uit om het bewustzijn van onze medewerkers te versterken. Onze betrokkenheid varieert van kleine initiatieven zoals de ideeënbus voor duurzaamheid, trainingen, workshops en gezamenlijke afvalinzamelingscampagnes tot gezondheidsaanbiedingen.

Omdat we ons ervan bewust zijn: we kunnen de uitdagingen op het gebied van duurzaamheid alleen samen succesvol aangaan. Daarom willen we met het hele DeinDesign-team vastberaden en samenhangend werken aan een duurzamere bedrijfscultuur.

Onze ISO 14001-certificering voor het milieumanagementsysteem garandeert dat we voldoen aan de eisen voor bedrijfsmilieubescherming.

Onze onderscheidingen
Greencase
We verbeteren onze producten.

Handhoesjes en duurzaamheid - werkt dat wel?

We zijn ons ervan bewust dat de productie van hoesjes voor mobiele telefoons een bepaald verbruik van grondstoffen met zich meebrengt. Toch zijn we ervan overtuigd dat we milieuvriendelijkere alternatieven kunnen ontwikkelen. Onze Green Case (lancering 2020) en onze Organic Case (lancering 2023) gemaakt van hernieuwbare grondstoffen zijn hier voorbeelden van. De GreenCase wordt in Duitsland gemaakt van Arboblend. Hij bestaat voor 90% uit hernieuwbare grondstoffen, die onder andere worden verkregen uit afvalproducten van de papierindustrie. Voor de GreenCase ontvingen we in 2021 de German Award for Sustainability Project van het Duitse Instituut voor Servicekwaliteit, ntv en DUP, waar we erg trots op zijn. Onze Organic Case is gemaakt van kunststof (PLA), dat wordt geproduceerd uit hernieuwbare grondstoffen zoals maïszetmeel of suikerriet.

Verder streven we naar verdere verbeteringen van onze producten op het gebied van duurzaamheid: of het nu gaat om hun herkomst, de gebruikte materialen of het interne inktverbruik tijdens het drukproces.

Naast onze producten geven we ook om de duurzaamheid van onze toeleveringsketens. Hoewel we onze grondstoffen uit Azië betrekken, leggen we bijzondere nadruk op de naleving van Europese normen. We onderhouden nauwe contacten met onze leveranciers, waarvan sommige exclusief voor ons produceren, om de productkwaliteit en de naleving van arbeidsnormen te garanderen.

De nieuwe biologische koffer
Jobbanner V1 Produktion Mobile Mk
We produceren efficiënter met hulpbronnen.

De ontwikkeling van onze producten en de voltooiing via drukken tot verzending vindt plaats op onze locatie in Bad Kreuznach, Rijnland-Palts. We gebruiken groene stroom voor onze productie. Elk product wordt uitsluitend "on demand" gedrukt, pas na ontvangst van de bestelling. Dit betekent dat alleen de werkelijk benodigde hoeveelheid wordt geproduceerd en dat onnodige verspilling van grondstoffen door overproductie wordt voorkomen. Bovendien recyclen we ons productieafval en de klachten van klanten over harde koffers. Daarbij streven we ernaar om ook voor andere producten in ons assortiment geschikte recyclingoplossingen te ontwikkelen. Om hulpbronnen efficiënter te gebruiken in ons productieproces, wordt het voortdurend verbeterd zonder afbreuk te doen aan de afdrukkwaliteit.

meer informatie
Landingpage Nachhaltigkeit SingelImageTeaser Desktop
We zijn sociaal geëngageerd.

Naast onze inspanningen op het gebied van milieuduurzaamheid zetten we ons ook in voor sociale betrokkenheid.

Om onze bevordering van diversiteit officieel zichtbaar te maken, hebben we het Charter Diversiteit ondertekend. Diversiteit maakt deel uit van onze bedrijfscultuur en is verankerd in onze leiderschapscultuur. We geloven dat ieder mens uniek is en dat deze diversiteit onze wereld verrijkt. Bij DeinDesign leven en houden we van diversiteit. Ieder van ons is uniek, waardevol en levert een bijdrage aan DeinDesign. Discriminatie en vooroordelen horen bij ons niet thuis.

Bovendien ondersteunen we actief regionale projecten. We zijn al enkele jaren trotse sponsor van het liefdadigheidsevenement "Bad Kreuznach lacht". Prominente artiesten treden op tijdens dit evenement en er worden donaties ingezameld voor verschillende goede doelen.

meer informatie

Onze onderscheidingen

Daar zijn we trots op.

Wil je meer weten over onze benadering van duurzaamheid?

Wat kan een gsm-hoesje bijdragen aan duurzaamheid?
Een telefoonhoesje van goede kwaliteit beschermt de telefoon tegen stoten, krassen en andere schade die anders de levensduur van het apparaat zou kunnen verkorten. Dit vermindert de noodzaak om de telefoon vaker te vervangen, waardoor hulpbronnen worden bespaard en elektronisch afval wordt verminderd.
Wat is het belang van duurzaamheid voor DeinDesign?
We werken samen als een team om DeinDesign stap voor stap duurzamer te maken. We zijn ons ervan bewust dat de productie van hoesjes voor mobiele telefoons een bepaald verbruik van hulpbronnen met zich meebrengt. We zijn er echter van overtuigd dat we hulpbronnen op verschillende gebieden efficiënter kunnen gebruiken of kunnen vervangen door duurzamere alternatieven en zo onze producten duurzamer kunnen maken: of het nu gaat om hun herkomst, de gebruikte materialen of het energieverbruik in het bedrijf.
Waarom zijn duurzamere telefoonhoesjes belangrijk?
Duurzamere hoesjes voor mobiele telefoons helpen de ecologische voetafdruk te verkleinen en het verbruik van niet-hernieuwbare grondstoffen te minimaliseren, wat bijdraagt aan een positieve impact op het milieu.
Welke materialen worden gebruikt voor de Green Case?
De GreenCase wordt in Duitsland gemaakt van Arboblend. Hij bestaat voor 90% uit hernieuwbare grondstoffen, die onder andere worden verkregen uit afvalproducten van de papierindustrie.
Welke materialen worden gebruikt voor de Organic Case?
Onze flexibele Organic Case is verkrijgbaar in 2 kleuren en is gemaakt van kunststof (PLA). PLA staat voor polylactide en is een kunststof die geen minerale oliën bevat, maar wordt gemaakt van hernieuwbare grondstoffen zoals maïszetmeel of suikerriet. PLA heeft het voordeel dat het milieuvriendelijker is dan conventionele kunststoffen zoals PET of PVC, omdat het industrieel composteerbaar is en dus minder afval produceert. PLA wordt versterkt door er houtsnippers aan toe te voegen. Dit maakt het omhulsel, dat slechts 2 mm dik is, zeer resistent en robuust.
Wat is ISO 14001-certificering?
ISO 14001 is een wereldwijd erkende norm met als doel milieubescherming te bevorderen, milieueffecten te verminderen en milieudoelstellingen op de juiste manier te implementeren. Een onafhankelijke controle-instantie zorgt ervoor dat DeinDesign voldoet aan de bedrijfsvereisten op het gebied van milieubescherming.
Kunnen de duurzamere telefoonhoesjes gepersonaliseerd worden?
Ja, de achterkant van de duurzamere telefoonhoesjes kan worden gepersonaliseerd met je eigen foto's of met een motief uit onze selectie motieven.
Loading